Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidecek. Bu tarihte onlarca milyon seçmen hem milletvekili seçiminde hemde Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacaktır. En önemli seçimlerden bir tanesi Cumhurbaşkanlığı seçimi olarak bilinmektedir.

Bu sebepten dolayı Cumhurbaşkanı adayları Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarını başlattı ve pek çok kuruluş anketler yapmaya devam ediyor. İşin Olsa ekibi olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi için bizlerde anket çalışması yapmaya özen gösteriyoruz. Peki Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anketinde son durum nedir? Yüzdelik oy oranlarında ki yeni gelişmeler nedir?

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziranda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anketinde ki son duruma bakıldığında Recep Tayyip Erdoğan'ın 42 - 46, Muharrem İnce'nin yüzde 20 - 22 ve Meral Akşener'in ise yüzde 22 - 25 aralığında oy alması ve kalan oyların ise diğer Cumhurbaşkanı adayları için kullanılacağı ön görülmektedir.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı ile destekleyecek olup Muharrem İnce'yi Cumhuriyet Halk Partisi ve Meral Akşener'i ise İYİ Parti seçmenleri destekleyecektir. Son günlerde Muharrem İnce ve Meral Akşener'in yaptığı konuşmaları ile oy oranlarında yükselişe gittiği görülmektedir.

PARTİLERİN SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI BURADA

Editör: TE Bilisim