Cumhurbaşkanlığı teşkilatı hakkında yayımlanan kararnameye göre verilen görevleri yerine getirmek üzere Finans ofisi, insan kaynakları ofisi, yatırım ofisi, dijital dönüşüm ofisi kurulmuştu. Bunun yanı sıra Strateji ve Politika kurulları olarak 9 kurul Cumhurbaşkanlığında bir çok görevi yapmak üzere çalışmaları sürdürecek. Buna göre Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın bu gün ofis ve kurullara personel ataması yapılacağı müjdesini verdi.

OFİS VE KURULLARA PERSONEL ATAMASI YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığında kabine toplantısının tamamlanmasının ardından  basın toplantısında önemli açıklamalar yapıldı. Ekonomiden eğitime pek çok konudaki açıklamalardan; personel alımlarına ve EYT gündemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Buna göre emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının kabine toplantısında gündeme gelmediğini belirten Kalın, 2. yüz günlük icraat programının Kasım ayında açıklanacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı ofis ve kurullarına yapılacak personel atamaları için ise; kısa bir zaman içerisinde atamaların yapılacağını ve kamouyu ile paylaşılacağını aktardı.

Ayrıca bilindiği gibi Cumhurbaşkanlığı ofislerine personel alımları 5523 sayılı kanun hükümlerine göre personel istihdamı yapılacak. Geçici ve sözleşmeli personel istihdamı da yapılabilecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim