Türkiye 24 Haziran tarihinde önemli bir seçime imza attı ve yeni sistemin Başkanını Recep Tayyip Erdoğan olarak belirledi. Bundan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildi. Peki yeni sistem için adayların talepleri nelerdir? Bilindiği üzere gerek İşin Olsa sitemize yapılan yorumlar gerek ise sosyal medya gruplarında paylaşılan yorumlara bakıldığında pek çok adayın yaş sorunlarından dolayı mağdur olduğu görülmektedir.

Peki Türkiye Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi ile artık kamuya memur alımlarında ki yaş şartı problemleri çözülecek mi, aranan yaş şartları kaldırılacak mı ya da yaş şartları makul seviyelere kadar çekilecek mi? Gelişmelerin detaylarını sizlere açıklıyoruz.

YAŞ ŞARTI PROBLEMLERİ

Buna göre kamuya memur ve personel alımlarında asker ve polislik için genel olarak 27 ile 28 yaş şartı aranabilirken bazı kamu kurumları düz memur alımlarında 35 yaşına girmemiş ya da doldurmamış olmak şartını arayabilmektedir. Buna göre polislik ve askerlik için yaş şartında aşırı bir yükseltmenin olması beklenmiyor ancak adaylar en azından merkezi atama ya da açıktan atama ile normal memur, tekniker, teknisyen vb. gibi kadrolara alımlar için yaş şartının 35'den daha da yükseltilmesini talep etmektedir. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi ile yakın zaman içerisinde her hangi bir değişiklik yapılır mı bilinmiyor ancak pek çok konuda değişiklikler yapıldığı için bu konuya da el atılabilir.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim