Cumhurbaşkanlığına bağlı Hukuk Politikaları Kurulu yapmış olduğu çalıştaydan mesai saatleri kavramını günümüz koşullarına uygun hale getiren bir öneri geldi.

Çankaya köşkünde yapılan çalıştay sonuçlarının gelecek günlerde Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığının ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Başkanlığı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Çalışma sürelerinin ve iş ve çalışanlara uygun olarak yeniden belirlenmesi önerisi iş yaşamında uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu. Buna göre Hukuk Politikaları Başkanı Mehmet Uçum Başkanlığındaki çalıştayda ortaya çıkan bazı sonuçlar şu şekilde;

MESAİ SAATLERİ YENİDEN ELE ALINDI;

657 sayılı Kanunda devlet memurlarının çalışma saatleri ve süreleri 99. madde ile 100. maddelerde belirtilmekte. Buna göre günlük çalışmaya başlama, ve bitiş, öğle arası dinlenme süresi belirlenebilmekte. Memurların haftalık çalışma süresi haftalık 40 saat, cumartesi ve pazar günleri tatil olarak düzenlenmiştir. Esnek çalışma modelini benimseyen ve dünya genelinde ve ülkemizde uygulayan pek çok özel firma bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Kurulunda yapılan İstihdamın Korunması Geliştirilmesi ve Gelir Güvencesi Bağlamında Yeni Çalışma İlişkileri Çalıştay tamamlandı. İşe başlama ve bitiş saatlerinin çalışan tarafından ya da çalışana göre belirlenmesi diğer yandan farklı farklı çalışma sürelerinin belirlenmesi gibi öneriler bulundu. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Esnek çalışma süresi ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim