Mart ayından itibaren Türkiye bilindiği üzere pandemi ile mücadele sürecine girmişti. Aylardır yapılan mücadeleler Yaz ayında derin bir nefes almamızı sağladı ancak Sonbahar ayından sonra vatandaşların tedibiri elden bırakması neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısıtlamaların geldiğini duyurmuştu. Yeni yapılan açıklama da yeni yasaklara, kısıtlamalara, nelerin yapılacağına yönelik önemli açıklamalar yapıldı.

Yeni Yasaklar Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 

"Vatandaşlarımızın defaatle uyarmamıza rağmen, kapalı mekanlarda sigara içmeye varıncaya kadar, dikkat etmediklerini görüyoruz.

Maske , mesafe bizim için çok çok önemli, buna dikkat edilmediği sürece, hele hele Büyükşehirlerde bunların artarak devamı kaçınılmaz geliyor, Bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız" resmi açıklamasını yaptı.

Hastane Sıkıntısı Bulunmuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hastaneler doldu mu, hastanelerde yer kalmadı mı, yoğun bakımlarda nedir gibi soruların artmasına yönelik ise "Fiziki altyapıda bir sıkıntımız yok, hastane olarak yok, aşı gümdem de, aşı ile alakalı olarak da kendi faaliyetlerimiz hızla ilerliyor, bu arada rusya, çin, almanya , Almanya'da Uğur bey ve eşinin çalışması da, bütün bunlarla beraber aşı gönüllerine yönelik bir adımımız var, hazırlıklarını yapıyoruz.

Şu anda, sağlık bakanlığımızın kararlı bir tutumu, sağlıkçılarımızın kararlı tutumuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, vaka sayılarının artması, vefatın artması, bu süreçteki en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur," açıklamasında bulundu.

Beklenen Yeni Yasaklar Nedir?

Ülkemizde önümüzdeki günler içerisinde ne gibi yasakların bekleniyor sorularının artmasından sonra ise Gazeteci Candaş Tolga Işık resmi sosyal medya hesabı ile takipçilerine "Pazartesi Bakanlar Kurulu gündemine daha genişletilmiş yasaklar gelecek. Muhtemelen ikinci aşamada hafta sonu TAM kapanma başlayacak. Ne zaman başlar ya da genişletilir hükümet karar verecek ama bir şekilde tam kapanma da dahil daha kapsamlı sınırlandırmalar artık kaçınılmaz." mesajını verdi.