Ülkemizde bilindiği üzer sağlık sorunu olmayan her birey 20 yaşını doldurması ile birlikte askere gitmektedir. Ancak isteyen kişiler eğitim görüyorsa eğitimleri tamamlanana kadar, eğitim görmüyorlar ise 2 yıl boyunca tecil ettirebilmektedir. Çok sayıda kişi düzenini kurduğu ve askere giderse düzeninin bozulacağı gerekçesi ile askere gitmek istemiyor bedelli askerliğin çıkmasını talep etmektedir.

Hükümet cephesinden bedelli askerlik hakkında çok önemli açıklamalar geldi ancak somut olarak resmi bir görüşme yapılmadı. Bedelli askerlik çıkacak mı çıkmayacak mı derken Cumhurbaşkanından bedelli askerlik müjdesi geldi. Peki neler söylendi, bedelli askerlik ne zaman çıkacak?

SEÇİM SONRASI GÖRÜŞME YAPILACAK

Dün gece saatlerinde Seçim Özel programında Nazlı Çelik'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerlik çıkacak mı sorusuna "Seçim sonrasında Genelkurmay ve Savunma Bakanlığım oturur konuşuruz. Gerçekten böyle bir şeyin olması uygun diyorlarsa, hiç bekletmez önünü açarız" yanıtını verdi.

Buna göre kesin olarak bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağına ilişkin bir bilgi verilmedi. Fakat seçim sonrası konu hakkında masaya oturup görüşmeler yapılacağı ve bedelli askerliğin çıkması gerekiyorsa önünün açılacağı müjdesi verildi. Bedelli askerlik bekleyenler şimdi gözlerini 24 Haziran sonrasına çevirmiş durumadır.