Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu cephesinden gelen verileri toplantıda görüştü, önerileri aldı, ardından verilen kararları Türkiye'ye duyurdu. Buna göre gelen tüm yeni tedbirleri ve önerileri sırasıyla açıkladı. İşte gelen yeni tüm kısıtlamalar, tedbirler, yasaklar.

Gelen Tüm Yasak ve Tedbirler

  1. Hafta sonları cumartesi ve pazar günleri tam kapanma olacaktır. (Yasaktan lojistik, üretim, tarım, orman, sağlık, asayiş, paket servis, market, manav, kasap vb. gişletmeler muaftır.)
  2. Hafta içleri akşam saat 21.00'den başlayarak sabah saat: 05.00'a kadar sokağa çıkmak yasaklandı.
  3. Restoranlar paket servis dışında hizmet vermeyecektir.
  4. 65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.
  5. Anasınıfı ve benzeri eğitim sınıfı faaliyetlerine ara verilecektir.
  6. Tehdit geçene kadar misafir kabulüne ara vermelerini özellikle rica ediyorum. Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır.
  7. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlarda bu sayı da geçilmeyecektir
  8. Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

  9. AVM girişte HES kod uygulamasına geçilecektir.

  10. Kalabalık caddeler ile meydana girebilecek kişi sayısı Umimi Hıfzısıhha kurulu ile sınırlandırılabilecektir.

  11. 50 kişiden fazla olan işyerlerinde, iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir

Yasaklar Ne Zaman Başlıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek kısıtlamaları yukarıda derlediğimiz 11 madde ile kamuoyuna açıkladı. Yasak, kısıtlamalar ve tedbirler önümüzdeki birkaç saat içerisinde İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulacak olup Salı gününden itibaren yasaklar uygulanacak. Bugün yasaklar geçerli olmayacak ve yarından itibaren tüm yasaklar başlayacak. 

Editör: TE Bilisim