Bilindiği üzere 15 Temmuz FETÖ'cülerin hain darbe girişimi ile tüm ülke idam çağrıları atmaya başladı ve FETÖ'cülerin idam edilmesini istediğini belirtti. Her ne kadar idama karşı olanların olduğu görülüyor da olsa halk idam çağrılarını söylemeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık sistemi kapsamında yurt geneli toplu açılış törenleri  devam ediyor. Erdoğan'ın bugün ki durağı Mardin idi ve Mardin'de Erdoğan yine gündemi değerlendirdiği gibi başkanlık sistemi hakkında açıklamalar yaptı. Toplu açılış töreni alanında bulunanların idam çağrılarını Recep Tayyip Erdoğan sessiz bırakmayarak onlara cevap verdi. Peki idam gelecek mi?

KANAATİMİ BİLİYORSUNUZ

Recep Tayyip Erdoğan, Mardin Toplu Açılış Töreni Mitinginde idam çağrılarına bu konuda ki kanaatimin ne olduğunu biliyorsunuz şeklinde açıklama yaptı.

BANA GELİRSE ONAYLARIM

16 Nisan'da Mardin'in evet diyip demeyeceğini toplu açılış törenin de soran Recep Tayyip Erdoğan 16 Nisan'dan sonra bu konunun meclise geleceğini ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu konuya evet dediğini belirterek kendisine ulaşması ile kendisini de onaylayacağını duyurdu.

Buna göre TBMM tatilinin sona ermesi ile mecliste idam konularının görüşülmesi ve oylama da evet'in fazla çıkması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisinin de bu oylamayı onaylayacağını duyurmuş oldu.
Editör: TE Bilisim