Emeklilikte yaşa takılan EYT mağdurları için görüşmeler hız kesmeden devam ediyor. NTV kanalında soruları yanıtlayan Prof. Dr. Cem Kılıç, emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT ) mağdurlarına müjde değeri taşıyan bir haber verdi. TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Milliyet yazarı olan Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile bir çözüm üretilmesi için start verildi dedi.

Prof. Dr. Cem Kılıç sözlerine şöyle devam etti;

"Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. EYT'lerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. 'Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var' dedi. Bir parça umutlandım. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor." dedi.

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca kişinin gözü bu yasada. Emeklilik için geri sayım yapan milyonlarca kişi EYT yasası için gelişmeleri merakla bekliyor. EYT yasasının gündeme gelmesi ile birlikte çok sayıda vatandaş internet sitelerinde yasaya dair araştırma yapıyor. Peki EYT yasasında son gelişme nedir? İşte detaylar;

"EYT'lileri Dinleyeceğim Dedi"

"Son dönemde bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız, Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdi. EYT'lilerin düşüncelerini alacak, SGK ile görüşecek. Geçenlerde kendisiyle konuştum. Bu konuda bir formül üreteceğiz, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı var. Somut bir adım atılmış oldu. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş bir noktaya gelir, çözüme ulaşır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor."

Bu sözler üzerine tüm gözler TOBB ETÜ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç'a çevrildi. 

Peki EYT Meclisin Gündeminde Yer Alacak Mı?

1 Ekim'de açılacak olan meclis gündeminde EYT'nin olup olmayacağı düşünceleri kafalarda soru işareti bırakırken, Kılıç açıklamasında bu konuya değinmedi. Meclisin açıldıktan sonra yasanın görüşülmesi ile alakalı bir açıklama bulunmazken yasa ile ilgili gerekliliklerin Meclis açıldıktan sonra görüşülmesi bekleniyor.

EYT Nasıl Ortaya Çıktı?

Çalışmaya 1998 yılında başlayan bir işçinin emeklilik tarihi 2023 yılı olması  gerekirken, bir kaç yıl sonra çıkartılan yeni yasa ile birlikte bu tarih 2038 yılına tam 15 yıl sonrasına ertelenmiştir. Bu nedenle yaş sınırına takılanlar EYT kapsamına dahil edilmektedir.

Editör: TE Bilisim