Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı aldığı karar ile öğretmen atamasını yılda bir kez yapacaklarını belirtmişti. Şubat ayında yapılması beklenen atama müracaatlarının Mart ayına ertelenmesi ile öğretmen atama sayısının ise 20 bin olduğu belirtildi. Bu sene yine 30 bin öğretmen ataması yapılması beklenirken Milli Eğitim Baknalığından 20 bin kişilik kadro çıkması öğretmen adaylarını üzmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında öğretmen atamalarına değinerek adaylara müjdeli bir haber verdi ve 10 bin öğretmen ataması daha yapılacağını söyledi.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA MÜJDELİ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında 16 Nisan referandumundan sonra farklı ve yeni bir dönemin başlayacağını belirterek öğretmen ataması konusuna da değindi. Öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığından 20 bin öğretmen ataması kadrosu ayrıldığı hatırlatan Recep Tayyip Erdoğan öğretmen adaylarına müjdeli bir haber verdi.

Buna göre Ağustos 2017'da 10 bir öğretmen ataması daha yapılacak ve 2017 yılında toplam 30 bin atama yapılmış olacak.

2017 KPSS PUANLARI BAZ ALINABİLİR

Bilindiği gibi Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi her sene yapılmaktadır. Ağustos ayında öğretmen atamalarından önce yeni bir ÖABT sınavı daha yağılacağı için 10 bin öğretmen atamasından büyük ihtimal ile 2017 KPSS puanlarının baz alınması beklenmektedir. Atamalar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni bir duyuru yapıldığında sizleri tekrar bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim