Tüm dünyanın dikkat ile takip ettiği gelişmelerden bir tanesi şüphesiz ki covid-19 virüsüdür. Bir çok ülke virüse yönelik aşı bulduklarını duyursa da şuan için hiçbir aşının işe yaramadığı yapılan deneyler ile kanıtlanmış olup Türkiye'de bu konu hakkında görüşmelerini sürdürüyor. Buıgün önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korona virüsü aşısına yönelik müjdeli bir tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Neler Söyledi

Gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korona virüs aşısına yönelik "Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu mekanlar ve etkinliklerle ilgili denetimler etkin şekilde sürdürülecek. Temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı şekilde yapılacak. Yerli aşı çalışmalarında 2 hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşacağı görülüyor. Hedefimiz önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir" ifadelerini kullandı. Buna göre 2021 yılı Mart, Nisan, Mayıs ayları içerisinde Türkiye korona virüsü aşısına yönelik müjde vermesi hedefleniyor.

Sağlık Bakanı Müjdelemişti

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüsü aşısının yapıldığı çalışmaların merkezine giderek Cumhurbaşkanını görüntülü aramış ve bu gelişmeleri sosyal medya hesabından canlı yayımlamıştı. Yayımladığı duyuruda hayvanlar üzerinde çalışmalar yapıldığı aşı vurulan hayvanların hiçbirisinde virüse rastlanmadığı, aşı vurulmayan hayvanların ise virüse yakalandığı bazılarının ise öldüğünü duyurmuştu. Buna göre Türkiye 1000 dozluk üretim yapacak ve çalışmalar şimdi gönüllü insanlara yapılacak. İnsanlar üzerinde yapılan deneyler sonrasında eğer aşı bulunursa piyasaya sürülecek ve Mart, Nisan, Mayıs 2021 tarihlerine kadar müjdeli haberin verilmesinin hedeflendiği bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da söylendi.