Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Isparta’da 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni’nde konuştu. Erdoğan bedelli askerlikten profesyonel orduya geçişe kadar birçok konuda görüşlerini dile getirdi.

Konuşmasına 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komandoları tebrik ederek başlayan Erdoğan, “Tarih boyunca milletimizin başı ne zaman sıkışsa, erkeğiyle kadınıyla, 7’den 70’e hep birlikte mücadeleye katılmış bir halkız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, komandonun her hal ve şart altında düşmanın üstesinden gelen, ihtiyaç duyulan tüm eğitimlere, donanımlara sahip kişi demek olduğunu belirtti.

"BU MESLEKLERE TALİP OLMAK ÖYLE HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR"

Konuşmasında bedelli askerliğe de değinen Erdoğan, "Şahsımın ve inanıyorum ki milletimizin tamamının nezdinde askerlik, polislik, jandarmalık görevlerinin ayrı bir yeri vardır. Kendi canını ülkesinin ve milletinin bekasının üzerinde tutan bu mesleklere talip olmak öyle her babayiğidin harcı değildir. Bedelli olarak veya başka yöntemlerle fiilen askerlik yapmadan bu süreci geride bırakanlar çok büyük kayıpta olduklarını bilmelidirler. Nüfusumuzun arttığı buna karşılık ordumuzun mevcudunun sabit kaldığı, hatta azaldığı bir durumda elbette yığılmaları önlemek için bu tarz uygulamalara ihtiyaç vardır. Önemli olan milletimizin ruhundaki o askerlik sevgisini ve kabiliyetini canlı tutmaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonların yoğunlaştığı dönemde 1-1,5 aylık eğitimle tecrübe kazanmanın mümkün olmadığını, TSK’yı hızla profesyonel bir yapıya kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, “Şu anda TSK'da jandarma ayrıldıktan sonra yüzde 60 yükümlü, yüzde 40 kadrolu şeklinde bir oran ortaya çıktı. Hedefimiz kahraman ordumuzu günümüzün ihtiyaçlarına uygun şekilde her alanda en ileri uzmanlık vasıflarına sahip bir personel yapısına ulaştırmaktır. Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini ve 'Peygamber ocağı' dediğimiz kışlalarımızın havasını teneffüs etmesini önemli görüyorum. İnşallah ileride o aşamaya geldiğimizde tüm bu hususlarda gereken kararlar verilecek ve adımlar atılacaktır. Şu anda bedelli askerlik yapanların 3 hafta da olsa böyle bir eğitimden geçmeleri bu bakımdan isabetli olmuştur." diye konuştu.