Yerel seçimler, tüm partiler için oldukça yorucu, maratonun uzun olduğu, temponun hiç düşmediği bir süreç olarak kayıtlarda yerini aldı. Tüm siyasetçiler, Türkiye' nin farklı noktalarına ziyaretler gerçekleştirerek vaadlerini anlattılar, halkla bir araya gelerek; onlara ulaşmaya çalıştılar. Şüphesiz bu seçim ziyaretlerinde de herkesin gözünün önünde olan bir isim, tüm siyasetçilerden daha fazla yol katetti. Şehirlere yapılan ziyaretler bakımından ele alındığında, siyasetçiler arasındaki en fazla gidilen yolu km cinsinden hesaplandığında, şehir sayısı ve ilçe sayısı üzerinden dahi hesaplandığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fazla mesaisiyle ön plandaydı. Tüm haber kanallarında istatistik olarak paylaşılan bu bilgiye göre, Cumhurbaşkanı; yoğun bir seçim dönemi geçirdi.

Bu sürecin yorgunluğunu atmak için de bir tatile çıkacağı ifade edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın, döndüğünde partisi ve 2023 hedefi için önemli kararlar alacağı ifade ediliyor. Hürriyet gazetesi' nin AK Parti' ye yakın yazarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın yorgunluk atmak için gittiği tatil dönüşünde, mesajı almış bir AK Parti' nin İstanbul ve Ankara' nın 2023 seçimlerinde kaybedilmemesi için önemli adımlar atacağı söyleniyor. 

İlgili haberde aktarılanlarda ise " Bu arada tek bir cümle ile geçiştirdim ama Erdoğan'ın seçim yorgunluğunu atmak için yapacağı tatil, aynı zamanda yeni dönemde AK Parti'nin yol haritasının çizildiği bir süreç olacak. Seçimlerde AK Parti birinci parti olarak çıktı. Cumhur ittifakı yüzde 52 aldı. Ama eğer İstanbul'u da CHP kazanırsa, AK Parti Ankara ve İstanbul'u kaybetmiş olacak. " ifadeleri dikkat çekiyor.

Editör: TE Bilisim