15 Temmuz akşamı Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri askeri darbe girişimine kalkıştı. Halkın iradesi ile bu girişim engellendi ve Milli Güvenlik Kurulunun toplanması ile ülkede üç ay boyunca sürecek Olağanüstü Hal İlan edildi. Ekonomi'de her hangi bir değişikliğin olmayacağı açıklamaları yapılsa da taşeron işçiler kamuya girip giremeyeceği konusunda meraklı bekleyişini sürdürmeye başladı. Sonunda beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

FETÖ Unsuları Silindikten Sonra Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşeron işçilerin kamuya alınması sürecinde her hangi bir aksaklığın yaşanmayacağını 720 bin taşeron işçiye verdi. Ancak bu sürecin tekrar gündeme gelmesi ve konuşulması için Fethullahçı Terör Örgütü unsurlarının silinmesi gerektiğini ifade etti.
Olağanüstü Hal İlan edilmesi ile FETÖ'cüların daha kısa sürede tutuklanması ve göz altına alınması amaçlanmaktadır. Üç aylık süre boyunca yeni soruşturmaların yapılacağı ve Fethullahçı Terör Örgütü üyesi unsurlarının neredeyse tamamı ya da büyük bir bölümünün temizlenmesi bekleniyor. Bu sürecin tamamlandıktan sonra taşeron işçilerin kamuya alınması konusunda yeni açıklamaların yapılması ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylununda bildiri yayınlanması beklenmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladığı ifadeler ile 720 bin taşeron işçiye sevindirici haberi verdi.
Editör: TE Bilisim