Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli bir müjde verdi ve milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motorunun ilk uzay denemelerin başlayacağını aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün katıldığı bir üretim tesisi açılışı konuşma yaptı ve yaptığı açıklamalarda önemli bir müjdeleri de sıraladı.

Açıklamalarında 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili açıklamalar geldi. "Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt'e nasıl sahip çıkıyorsak, bu toprakları ebedi vatanımız kılan Büyük Zafer'e (30 Ağustos) de aynı samimiyetle aynı heyecanla sahip çıkıyoruz." dedi. Savunma alanındaki son gelişmelere değinen Başkan Erdoğan savunma projesi sayısının 700'e çıktığını son 5 yılda 350 yeni projenin başlatıldığını müjdeledi. Türkiye'nin ilk deniz füzesi Atmaca 2020 yılının sonuna kadar envanterde olacağının müjdesi verildi. Birçok ülkenin Atmaca'yı almak istediğinde aktardı.

UZAYA FÜZE GÖNDERİLECEK!

Başkan Eroğdan açılış konuşmasında milli uzay denemesi için müjdeyi verdi. Milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi.