4 Mayıs tarihli bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs’ün ülkemizdeki vaka artış hızı yaklaşık bir haftadır düşüşte. Buna göre gözler normalleşme takvimi ile ilgili gelecek açıklamalara çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda normalleşme takvimi ele alındı. Liselere giriş sınavı ile üniversitelere giriş sınavları LYG ile YKS sınavlarının erkene alınıp alınmayacağı, tarihinde gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak ediliyordu.

NORMALLEŞME TAKVİMİ;

Alışveriş merkezlerin açılması konusunda AYD Başkanı tarafından izin verilmesi halinde 15 Mayıs tarihinde bazı AVM’lerin açılacağı belirtildi. 1 Haziran tarihine kadar tüm alış veriş merkezlerin açılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "normalleşme adımlarının atılsa bile bu yeni bir bir normal olacağını "ifade etti.

AÇIKLAMADAN SATIR BAŞLARI;

Mayıs ayı itibari ile bazı işletmeler faaliyetlerine başlayabilecek.

65 yaş üstü ve 20 yaş arası vatandaşlara sokağa çıkma izini geldi. Pazar günü 11 ile 15 arasında uygulanacak. 13-15 ile 15-20 yaş arasında iki grupta farklı zaman dilimlerinde sokağa çıkma izini verilecek.

İLGİLİ HABER: 65 Üstü ile 20 Yaş Altına 10 Mayıs'ta 4 Saat Sokağa Çıkma İzini!

Erzurum, Mersin, Muğla, Antalya, Hatay, Antalya illerine giriş çıkış yasağı kaldırıldı

YKS sınavı 27 Haziran LGS 20 Haziranda yapılacak

Üniversiteler 15 Haziran tarihinde eğitimlerine kaldığı yerden devam edecekler.

İLGİLİ HABER: ÖSYM, MEB YKS ve LGS Sınav Tarihleri Belli Oldu! Normalleşme Takvimi!

Berber pazartesi gününden itibaren açılacak.

İLGİLİ HABER: AVM ve Berberler Ne Zaman Açılacak Belli Oldu! Müjde Geldi!

Alışveriş merkezleri 11 Mayıs tarihinde açılacak.

Mayıs ayından itibaren Türkiye normalleşme sürecine girecek. Haziran ayında alınacak kararlardan bir tanesi de Adliyelerde duruşmalar başlayacak 15 haziran tarihinde icra, uzlaşma ve zaman aşımına durması kararı 15 haziran tarihinden itibaren işleyecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim