Sosyal medya aracılığı ile yayılan haberlere göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun veda ve helallik konuşmalarını yaptığı istifa edeceğine yönelik iddialar bulunmaktaydı. Bu haberlerin hızla yayılması üzerine pek çok kişi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa edeceğini düşünmüştü.

Peki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa edecek mi? Haberlerin hızla yayılmasından sonra konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da değerlendirdi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında açıklama yaptı. Peki Cumhurbaşkanı neler söyledi, her hangi bir istifa söz konusu mu?

İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMEYECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna yapılan açıklama da ifadesinin ağır olabileceği fakat bu haberlerin ahlaksız troller vasıtası ile yapıldığı belirtilerek kendilerini rahatsız ettiği ifadesini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşme yaptığını ve istifası gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Bilindiği üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu AK Parti Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Kongresi'nde gençler ile görüşme yapmıştı. Bu görüşmenin ardından sosyal medyada pek çok haber paylaşım kanalı Bakan Soylu'nun helallik istediği ve görevini bırakacağını iddia etmesi üzerine ülke gündemine İçişleri Bakanının istifa edebileceği düşmüştü. Fakat Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamadan sonra İçişleri Bakanının istifa etmeyeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim