27 Temmuz tarihli kabine toplantısı sona erdi. Toplantıda ele alınan bazı konular İçin Başkan Erdoğan açıklamalar yaptı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başlarına göre "12,4 milyon emekliye 1000 Tl  Bayram ikramiyeleri ödüyoruz. Bugüne kadar Ödediğimiz bayram ikramiyesi tutarı 64 milyar lira oldu" dedi. Diğer açıklama ise "Engelli ve Yaşlı aylıkları ile evde bakım ücretlerini de bayramı beklemeden hesaplara yatırıyoruz." kredi ve Burs açıklaması "Yüksek Öğrenim öğrencilerimizin kredi ve burs ödemeleri bayram öncesi tamamlayacağız. 1 milyon 55 bin öğrenciye 603 milyon liranın üzerinde ödeme yapacağız." dedi.

Toprak mahsulleri ofisimizin alım fiyatlarının da memnuniyet verici seviyelerde gerçekleşmesine özen gösteriyoruz. Hububat ve bakliyat ile çay alım fiyatlarını daha önce açıklamıştık. Bugün de fındık alım fiyatlarını belirledik. Toprak Mahsulleri Ofisi 16 buçuk 17 lira kilogram fiyatı üzerinden alıma çıkmıştı. Bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatları sezon içinde 18-20 lira civarında seyretmiş ve böylece üretici alın terinin karşılığını alabilmiş. Fındık ilaç fiyatının kilogram da 5,8 dolardan 6,72 dolara yükselmesi ile ülkemiz ilave 300 milyon dolar gelir elde etti. 

FINDIK FİYATLARI BELLİ OLDU!

Bugün yeni sezonun fındık fiyatlarını açıklayarak milletimize hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Giresun kalite kabuklu fındık için Toprak Mahsulleri Ofisi mizin kilogram alış fiyatı 22,50 Tl, kalite kabuklu fındık için ise 22 Tl olarak açıklandı.

DESTEKLEME AÇIKLAMASI;

 başkan Erdoğan; "Ayrıca yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kilogram Başına 1 lira alan bazlı Mazot ve gübre desteği olarak da yine kilogram Başına 2 lira destekleme ödemesi yapıyoruz. Fındık üreticisinin kilogram dakika kazancını 25 ile 25 Buçuk Lira düzeyine yükseltmiş oluyoruz." dedi. gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim