Çevre Kanunu kapsamında gerçekleştirilen çevre düzenlemesi hayatımızdan naylon poşetleri çıkartmayı amaçlıyor. Yapılan düzenlemeyle beraber, marketlerde alışveriş sırasında verilen poşetler ücretli oldu ve artık vatandaşlar bu poşetleri alırken ücret ödemek durumunda kalacaklar. Poşetleri ücretli olarak satan marketler çevre kanunu kapsamında alınan düzenleme kararına saygılı bir işletme olarak nitelendirilirken, poşetlerden ücret almadığı tespit edilen marketlere de cezai işlemler uygulanacak. İlgili düzenlemeyle beraber de bez torbalar ve filelerin hayatımıza gireceği düşünülüyor. Bu bez torba ve filelere şimdiden yoğun ilginin olduğunu söylemek mümkün.

Cumhurbaşkanı Erdoğan' dan seçim süreci açıklamaları ve promosyon ifadeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan naylon poşet kullanımından uzaklaşarak, çevreci bir yaklaşım izlediklerini ifade etti. Seçim sürecinde çevre kanunu ve yapılan düzenlemeye dikkat çekmek amacıyla bez torba ve fileler kullanacaklarını, bunları da vatandaşlara promosyon olarak dağıtacaklarını açıkladı. Açıklamasında bez torba ve filelerin hazırlanmasına başlandığını ifade etti.

Sosyal medya gündeminden düşmüyor

Poşetlerin ücretli olarak satılmaya başlanmasıyla beraber, bazı vatandaşlar tarafından tepkiler gösterilirken, bazı vatandaşlar da çeşitli paylaşımlarıyla yüzleri güldürmeyi başarıyorlar. Aracını poşetlerle kaplayan, vücudunun tamamını market poşetleriyle kaplayan kişilerin fotoğraflarına ulaşmak mümkünken; bazı vatandaşların da Twitter üzerinden oldukça ilginç yazılar yayımladıkları görülüyor. Naylon poşetlerin kaldırılması ve AK Parti' nin yerel seçimler için bu bez torba ve file kullanımı düşüncesini, bunların promosyon olarak dağıtılması hakkındaki açıklamalarıyla alakalı sizlerin fikirleriniz merak ediyoruz. Yorumlar kısmından bizlere düşüncelerinizi aktarabilirsiniz.