Askerlik sistemi konusundaki düzenlemeler netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, askerlik sistemi hakkında önemli bilgilendirmelere yer verilerek, süre, uygulanış şekilleri gibi noktalarda detaylar kamuoyuna aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında, yeni düzenlemede bedelli askerlik ve dövizli askerlik konularının olduğunu, uygulanış bakımından çalışmaların yapıldığı, subay, astsubay, erbaş olarak yetişmiş kişilerden yararlanılmasını da kapsayan çözüm süreciyyle birlikte çalışmaların tamamlanmasının ardından, kamuoyuna net bilgilendirmenin gerçekleştirileceğini vurguladı. Açıklamasında dövizli askerlik ve bedelli askerlik olarak iki uygulanıştan bahseden Erdoğan, bedelli askerlikteki ücretin döviz cinsinden de TL karşılığı olarak alınmasını ve diğer ihtiyaçların karşılanması noktasında bu ücretlerin değerlendirilmesinin mümkün olacağını ifade etti.

Çalışmalar tamamlanıyor, kamuoyuna bilgilendirme yapılacak

Bu konudaki çalışmaların tamamlanmasıyla beraber, çok yakında kamuoyuna askerlik sistemi düzenlemesi üzerindeki tüm süreçlerin kamuoyuna aktarılacağını vurgulayan Erdoğan, uygulanış bakımından TSK' nın asker sıkıntısı çekmediğini ifade ederek, sayılarla bilgilendirme sağladı. Açıklamasında " Nihai nokta bu çalışmalar devam edecek. Burada biz personel kaynağı noktasında sıkıntıya girmeyeceğiz. Erbaş, er noktasında 7 milyon kaynağımız var. Aynı şey yedek subaylıkta 223 bin, 274 konuda kaynağımız var. Buralarda bir sıkıntının içerisine girmeden bu işi bitirme noktası olacak. Bedelli askerlikteki beklentilerin önüne geçeceğiz. Silah altına alınan, alınmayan yükümlü miktarı konusunda çalışmalarımız gayet iyi durumda. Yeni sistem TSK'nın ihtiyacı, öngörülebilir olma, süreklilik, eğitim ve mesleki gelişim göz önüne alınarak yapılacak. Yeni askerlik sistemimizin sistemsel alt başlıkları bu saydıklarımız. Bedelli ve dövizli noktasında artık soru işareti kalmayacak." şeklinde konuştu.

Askerlikle alakalı tüm gelişmeleri takip etmek için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> TIklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim