Küçük Arda için Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi. Doğuştan kalbinde delik bulunana Minik Arda'nın tedavisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekenin yapılmasını istedi.


Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ailenin evine ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını iletti. Kaymakam Yüksel, Arda’ya Cumhurbaşkanı’nın gönderdiği “Porsche” marka kırmızı oyuncak arabayı hediye etti. 

İlçenin Beldibi Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında yaşayan anasınıfı öğrencisi Arda Efe'nin doğumundan 10 gün sonra kalbindeki delik fark edildi. Evlere temizliğe giden 46 yaşındaki Yeter Soğanlılı ve ayrı yaşadığı, bir su firmasında çalışan baba 48 yaşındaki Bülent Efe, tüm olanakların oğullarını yaşatmak için harcadı. Bölgedeki birçok sağlık kuruluşunda kontrol edilen Arda Efe, küçük yaşta 3 anjiyo ve 2 kalp ameliyatı geçirdi. Geçen hafta Ege Üniversitesi'nde yapılan muayenede doktorlar, Arda Efe'nin kalp kapakçıklarının değişmesi için acil ameliyat olması gerektiğine karar verdi.Çocuklarının tedavileri sırasında işsiz kalan baba Bülent Efe ve evlere temizliğe giden anne Yeter Soğanlılı, tüm maddi imkanlarını Arda’nın tedavisinde harcadı. 

Televizyonda izlediği çizgi filmin şarkısını söyleyen Arda Efe, "Cumhurbaşkanım bana yardım et iyileşmek istiyorum. İyileşip çok özlediğim askerdeki ağabeyimin yanına giderek sarılmak istiyorum" diye konuştu. 
CUMHURBAŞKANI SELAM GÖNDERİP GEREKEN YAPILSIN TALİMATI VERDİ 
Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nden doktor ve yetkililer aileyi evinde ziyaret etti. Baba Bülent Efe, Kaymakam Yüksel’e Arda Efe’nin sağlığına kavuşması için 5 yıldır yaptıkları girişimleri anlattı. Anne ve babanın sorunlarını dinleyen İlçe Kaymakamı Celalettin Yüksel, Arda Efe’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek gönderdiği uzaktan kumandalı oyuncak arabayı hediye etti. 
Kaymakam Yüksel, “Ailenin yaşadığı sıkıntılardan basın aracılığıyla haberdar olduk. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, minik Arda’nın sesini duymuştur. Bizler aracığıyla anne ve babaya içlerinin rahat olmasını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanlarında olduğunu ve Arda’nın sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa yapılacağını bildirdi. İlk olarak Arda’nın sağlığına kavuşması için İzmir Ege Üniversitesi’nde doktoru ile görüşmeler yapılmıştır. Devletimizin imkânlarıyla ameliyat ettirerek sonraki aşamada tüm sağlık giderleri karşılanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ailenin yanındadır. Çocuğumuzun sağlığına kavuşmasının ardından ailenin maddi imkânlarının sağlanması için çalışmalarımız olacaktır” dedi. 

Arda Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği oyuncağı alarak Kaymakam Celalettin Yüksel aracılığıyla Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.  Baba Bülent Efe, “Bizlerin bu zor gününde yalnız bırakmayan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yüce Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yetkililerine çok teşekkür ederim” dedi. 
Anne Yeter Soğanlılı, “ Benim tek isteğim çocuğumun sağlığına kavuşmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sesimizi duyduğu için çok teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımın desteğiyle bizlerin ve gönderdiği oyuncak ile çocuğumun yüzü güldü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerinden Allah razı olsun” dedi. 
Editör: TE Bilisim