Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 2020 ve 2021 eğitim öğretim dönemine dair önemli bir karar alındı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplantıda eğitimlerin uzaktan ve yüz yüze şeklinde birlikte devam edeceği açıklandı.

EĞİTİM İÇİN ÖNEMLİ KARAR;

Yeni eğitim sisteminde koronavirüs salgın koşulları dikkate alınarak yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitim birlikte yürütülecek. Önemli karar okul öncesi ile 1. sınıflarda açıklandı. Ailelerin isteğine göre ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi öğrenciler eğitimlere başlayacaklar. Uygulama illerde farklılık gösterebilir. 

OTOBÜSLERDE AYAKTA YOLCUYA İZİN YOK;

Otobüslerdeki yolcuklara dair önemli bir karar alındı. Toplu taşıma araçlarında kuralların sıkı bir şekilde uyulup uyumadığı kontrol edilecek. Ayakta yolcuya müsaade edilmeyecek. Maske kullanımı gibi uygulamalar kontrolleri sıklaştırılarak devam edilecek. Kafe ve restoranların uygunluk kontrolleri daha sık yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında "Salgının başladığı günden bu yana ilk, orta ve yüksek eğitim kademelerinde uzaktan eğitim sistemimizi en iyi şekilde idame ettirdik. Yeni dönemde eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüzyüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimizden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir." dedi.

İŞİN OLSA