Türkiye'nin her ili, ilçesi, belde belediyeleri ve mahallelerine oy zamanı sandıklar kurulur seçmenler oylarını verir. 24 Haziran seçimi hem siyasi liderler hemde Türkiye halkı için oldukça önem taşımaktaydı. Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından yapılan açıklama ile Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını oy üstünlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığı duyuruldu. Buna göre hangi sandıkta kaç kişinin oy kullandığı, hangi partinin yüzde kaç oy aldığı açıklandı.

Liderler bilindiği üzere kendisine hangi bölgeden yüzde kaç oy geldiğini büyük bir merak ile takip etmektedir. Özellikle her seçim sonrası kazanan adaya hangi ilçenin rekor katılım ile oy verdiği merak edilmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rekor oy veren ilçe belli oldu.

SİNCİK İLÇESİ REKOR KIRDI

Henüz kesin olarak sonuçlar ilan edilmedi fakat şimdiden 11 bin 512 seçmenin bulunduğu Sincik ilçesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rekor oy verdiği öğrenildi. Buna göre 55 farklı sandıkta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 94,50'lik oranında oy çıktı. Türkiye geneli Cumhurbaşkanına rekor katılım ile Sincik ilçesinde oy verildi. Buna göre Mehmet Korkut tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sincik halkına teşekkür ettiğini ve selamlarını ilettiğini duyurduğu söylendi.