Başkan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı külliyesinde sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Sağlık bölümlerinden mezun olan yüz binlerce adayın uzun zamandır beklediği müjdeli haber, Başkan Erdoğan tarafından verildi. 23 Mayıs tarihli iftar programında gündeme ilişkin pek çok konuda önemli açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalardan bazıları ise şu şekilde; İlaç ve tıbbi cihaz üretiminde yerli üreticiler desteklenecek. Sağlıkçılara şiddetin önlenmesi için yeni çalışmalar yapılıyor. Sağlık kadrolarında ihtiyaç bulunan kadrolarda istihdamlar yapılacak. İlk ilanda 12 bin kişi alınacak.

Sağlık çalışanları ile ilgili konularda ise tüm sağlık çalışanlarının ramazanını kutlayan Başkan Erdoğan, yurt dışında ve yurt içinde önemli görevler üstlenen sağlık çalışanlarına selam ileterek, şehit olan sağlıkçılara da Allah’tan rahmet dilerim dedi. Diğer yandan sağlık liselerinden, sağlık ile ilgili ön lisans ya da lisans bölümlerinden mezun olan adaylar kendi bölümlerinden atama beklemekte olduğunu aktarmıştık. Adaylar yeni gelen haber ile birlikte hangi kadrolardan sağlık personeli alınacağını merak etmekteler. Başkan Erdoğan'ın sağlıkçı alımı ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise;

29 BİN 689 SAĞLIK PERSONELİ ALIMI YAPILACAK!

Başkan Erdoğan, açıklamalarında "buradan müjdeyi paylaşmak istiyorum" dedi. Bu yıl içerisinde kamuda 29 Bin 689 yeni sağlık personeli istihdam edilmesi için yeni sürecin başlatıldığı ifade edildi. Ayrıca ilanlardan ilkinde 12 bin kişilik bir alım olacak. Diğer kalan personel alımları ise bu yıl içerisinde gerçekleşecek. Yaklaşık 30 bin sağlıkçı alımı ile ilgili gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim