Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisinde hareketli dakikalar yaşandı ve meclise sunulan anayasa değişikliklerinin tamamı oylandı. Oylama da Adalet ve Kalkınma Partisi evet oyun kullanırken Milliyetçi Harekat Partisi milletvekillerinin de bir bölümü evet oyu kullanırken Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokrasi Partisi hayır oyunu kullandı. Mecliste yapılan görüşmelerde sıklıkla tatsız görüntüler basına yansırken oylamaya sunulan tüm anayasa değişiklikleri onaylandı.

Bu anayasa değişikliklerinin onaylanması ile yürürlüğe girmesi için son bir oylama kaldı o da halk oylaması olan referandum.
Referandum'un yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliğini onaylaması gerekmekteydi. Bekleyen anayasa değişikliği onaylamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonunda yaptı ve referandum tarihi de duyurulmuş oldu.

16 Nisan'da Referandum Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliğini onaylaması ile referandum tarihinin de ne zaman olacağı öğrenildi. Buna göre halk oylaması olan referandum 16 Nisan 2017 tarihine yapılacak. Milyonlarca kişinin evet veya hayır oyun kullanmak için sandığa gideceği referandum tarihinin belli olması ile birlikte siyasi liderler ve milletvekilleri bölge bölge çalışmalara başladı.

Bilindiği gibi Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Harekat partisi 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum da evet oyunu kullanacağını duyururken Cumhuriyet Halk Partisi ile Halkların Demokrasi Partisi referandum da hayır oyunu kullanacağını duyurdu.
Editör: TE Bilisim