Tüm Türkiye!nin merakla beklediği kararlar az önce açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan Külliyesinde saat 13:30 da toplanan kabine toplantısının detayları belli oldu. Okulların açılma şartları ve yeni kısıtlamalar hakkında bilgi veren Erdoğan tüm Öğretmeler ve Okul Personelleri için ücretsiz olacağını bildirdi.

ÖĞRETMENLERE AŞI YADA PCR TEST ZORUNLULUĞU!

Açıklama yapan Cumhurbaşkanı okulların 6 Eylül 2021 tarihinde açılaacağını ve öğrencilerin bu yıl online okuma gibi bir durumu olmadığını ve yüz yüze eğitimin başayacağını duyurdu. Ancak Öğrencilerle birebir kontak olaczk olan öğretmenlerin ve okul personellerinin aşı olması zorunlu. Aşı olmak istemeyenlere ise PCR test zorunluluu getirildi. Aşısı olmayanlar haftada 2 kez test yaptırmak zorunda.

ÜCRETSİZ OLACAK!

Öğretmenlere ve Okul personellerine test zorunluluğu getirilmesi ile akıllara test ücretli mi olacak sorusu geldi. Bunada cevap veren Recep Tayyip Erdoğan devlet hastanelerinde PCR testinin ücretis olacağını bildirdi.

YENİ KISITLAMALAR GETİRİLDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan yeni kısıtlamalar kapsamında: Eylülde okullarına kavuşmayı bekleyen milyonlarca öğrencilerimizin çeşitli sektörlerde işlerine dört elle sarılan vatandaşlarımızın geleceğinin bu konuda kat edilecek mesafeye bağlı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitim başlamasıyla, henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz.

Aşı olmayan üniversite öğrencilerimizin ve çalışanlarımızdan da düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Uçak ve şehirlerarası yolculuk, konser, sinema gibi toplu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız dedi.

Editör: TE Bilisim