Türkiye bilindiği üzere uzun bir süredir yurdunda milyonlarca muhalif vatandaşı barındırmakta olup bu vatandaşların Türkiye'den başka bir ülkeye geçiş yapmasını sınır güvenliği alarak engel olmaktadır. Buna göre her ne kadar aralıklarla Yunanistan'a kaçak geçişler yapılmaya çalışılsa da bunlarda Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından engellenmekte olup 27 Şubat tarihinde yaşanana acı haber sonrsaında hükümet cephesinden alınan karar ile artık sınırlardaki güvenlik önlemlerinin kaldırılacağı ve muhaliflerin istediği yere gidebileceği belirtildi. Yayımlanan son rakamlarda ciddi bir gidişatın olduğu söylenirken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kapıları açtıktan sonra telefon üstüne telefon aldıklarını belirtti.

AB Acil Toplantılar Yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  "Bu akşam Bulgaristan Başbakanı ile bir araya geleceğiz ve aynı zamanda Şansölye Merkel ile yine bir telefon görüşmemiz olacak. Bir de 4'lü, 5'li bir araya gelelim gibi teklifler var." açıklamasını yaptı. Buna göre Türkiye'nin sınır kapılarındaki güvenliği kaldırmasından sonra avrupa da ciddi bir teyakkuz başladı ve öyle ki sıklıkla görüşmeler yapılmaya devam ediyor.

28 Şubat tarihinde farklı ülkelerden yapılan ilk görüşmelerde Bulgaristan cephesinden açıklama yapılmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşme yapmak istediklerini dile getirmişlerdir. Buna göre Bulgaristan başta olmak üzere Avrupanın bir çok ülkesinden Cumhurbaşkanı ile konuşmak isteyenler bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim