Tüm dünya ülkelerinin dikkatle takip ettiği gelişmelerden bir tanesi olarak bilinmekte olan corona virüsü ülkemize de geldi ve bir kişi de görüldü. Buna göre Türkiye corona virüsüne karşı büyük önlemler almakta ve almaya devam etmekte olup son alınan önlemlerde ilk, orta, lise, üniversitelerin tatil edildiği, spor müsabakalarında seyirci girişlerinin yasaklandığı belirtildi. Şimdi milyonlarca kişi Cuma namazının yasaklanıp yasaklanmadığını araştırıyor. Peki 13 Mart Cuma günü Cuma Namazı kılınacak mı?

Diyanet Açıklama Yaptı Mı?

Diyanet İşleri Başkanlığının resmi açıklama yapacağı belirtildi. Fakat henüz Cuma namazının kılınıp kılınmayacağına yönelik resmi bir duyuru gelmedi. Şu anda Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı görüşmelerine devam ettirmekte olup iki kurumun alacağı kararlar doğrultusunda 13 Mart tarihinde Cuma namazının kılınmasının doğru olup olmadığına karar verilecektir. Eğer Diyanet İşleri Başkanlığından Cuma namazının kılınıp kılınmayacağına yönelik resmi bir duyuru gelirse İşin Olsa ekibi olarak sizleri bilgilendireceğiz. Cuma namazı toplu kılınsın kararı verilirse grip, ateşli, öksürüğü olan, nefes almakta güçlük çeken kişilerin Cuma namazına katılmamaları istenebilir.

Irakta Yasaklandı

Irak'tan yapılan son dakika açıklamasında Cuma namazının toplu olarak kılınması yasaklandı. Buna göre camilerde Irakta yarın Cuma namazı cemaat ile birlikte toplu şekilde kılınmayacak. Corona virüsü resmen ülkemizde de görüldüğünden dolayı böyle bir önlem alınabilir.