Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek için Haziran ayının son günü ilan yayımlamıştı ve adaylar başvurularıına 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı. Başvuruların 16 temmuz 2019 tarihi itibari ile sona ermesi ile birlikte adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını aramaya başladılar. İşin olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde başvuru sonuçları hakkında bilgiler vereceğiz.

İLANIN DETAYLARI NEDİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü 2019 yılı için İnfaz Koruma memuru kadrosuna toplamda 6 bin 126 kişilik kadro ayırdı. En az lise mezunu olan adayların ve KPSS den en az 70 puan olan adaylar başvuru yapabildi. Adalet Bakanlığının en çok yoğun ilgi alan pozisyonlarından oldu. Bu neden le adaylar en çok infaz ve koruma memuru alımları için başvuru sonuçlarını merak ediyor.

BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TAKVİM AÇIKLANDI!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü infaz koruma memuru alım için aslında adaylara başvuruların ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi vermişti. Ancak adayların kılavuzu dikkatlice incelememeri sonucunda arama sonuçlarına düştü. Bu yüzden bizde İşin Olsa ekibi olarak sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında kısa bir bilgi vermek istedik. 

İnfaz ve Korumam memurluğu için adaylar KPSS den almış oldukları puan durumuna göre değerlendiriliyorlar ve en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar kadro sayısının 5 katı kadar aday sınavlara katılmaya hak kazanacak. Yapılan incelemek sonucunda adayların başvuru sonuçları 30 temmuz 2019 tarihinde ceza infaz kurumlarının tablolarında ve CTE resmi internet sitelerinde yayımlanacak.

KİLO VE BOY ÖLÇÜMÜ YAPILACAK!

İnfaz ve koruma memurları için ilan edilen pozisyon sayısının beş katı aday içerisinden boy ve kilo şartını taşıyanlar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan infaz ve koruma memuru adaylarının boy ve kilo ölçümleri her bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu için ayrı ayrı olmak üzere   05/08/2019 ve devam eden günlerde yapılacak olup, adayların boy-kilo ölçümüne hangi gün katılacakları ilgili sınav komisyonlarınca ilan edilecektir. Boy kilo ölçümüne katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecek, sözlü sınava katılamayacaklardır. Boy kilo ölçümünü geçerek sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ayrıca ilgili sınav merkezleri tarafından ilan edilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU SONUÇLARINI BEKLEYEN ADAYLAR BURADA! TIKLA SENDE KATIL

Editör: TE Bilisim