Ülkemizde 11 Mart tarihinde corona virüsü vakası görüldü. Buna göre Sağlık Bakanlığı o günden bu yana önemli tedibrler almaya başlarken bir çok vatandaşta kendi tedbirini almaya devam ediyor. Corona virüsü yeni vakaları her gün Sağlık Bakanı tarafından açıklanırken şu günlerde korona vakaları günlük 300 - 350 kişi arasında seyir etmekte olup bir çok kişi corona virüsün hangi şehirlerde olduğunu ve en riskli şehirlerin nereler olduğunu merak etmektedir. Peki corona virüs en çok hangi şehirler de var? Corona virüsünde riskli şehirler nerelerdir?

Corona Virüsünde Riskli Şehirler

Corona virüsünün hangi illerde daha çok olduğunu merak eden ve riskli şehirleri öğrenmek isteyenlerin sorusu yanıtlandı. Rakamsal olarak veriler paylaşılmadı ancak Corona virüsü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, "En riskli bölge İstanbul'dur, ikinci sırada Ankara vardır, üçüncü sırada İzmir sonrasında Antalya vardır. Van vardır, İran meselesi nedeniyle" dedi.

Şehirlere Göre Rakamlar Duyurulmadı

Halkın paniğe kapılmaması, umutsuz olmaması ya da olayların büyümemesi için şu anda corona virüs konusunda sadece en riskli şehirler paylaşılmış durumda olup şehirlere göre corona virüsü vakaları belirtilmemiştir. Şu an İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya şehirlerinin hem turistik bakımdan çok sık uğranılması hemde nüfusunun kalabalık olmasından dolayı Van ilinin ise İran ile sınır komşusu olması dolayısı ile corona virüsü konusunda riskli şehirlerdir.

Editör: TE Bilisim