Türkiye'de de corona virüsünün görülmesi ile birlikte bir çok kişi araştırma yapmaya, kendisine ve yaşadığı kişilere dikkat etmeye başladı. Bilindiği üzere corona herkes için oldukça önem arz etmesi gereken bir virüs olarak bilinmektedir. Şu ana kadar dünya geneli 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümünde daha önceden kronik olarak rahatsızlıklarının olduğu görülüyor ancak yinede herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Peki corona virüsünden en çok kimler dikkat etmesi gerekiyor, hangi kronik rahatsızlıklar büyük önem arz ediyor?

Kronik Rahatsızlığı Olanlar Dikkat

Corona virüsü her yaştan her gruptan kişiyi ilgilendiriyor fakat Kronik  Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), astım ya da kronik akciğer hastalıkları, KOAH, diyabet, kalp, hipertansiyon, böbrek yetmezliği,  kanser hastaları ve farklı sebeplerle bağışıklığı baskılayan tedaviler alan hastalıklarından bir ya da birden fazlası varsa bu kişilerin daha da fazla dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle vücut direnci zayıf olanların ve yaşlılarında dikkat etmesi gerekiyor.

Gerekmedikçe Sokağa Çıkılmamalıdır

Avrupa ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda corona virüsü için önlemlerin az alınması ve dikkat edilmemesi sebebi ile oldukça yayıldı. Türkiye'de de corona virüsünün yayılmaması için halkın gerekmedikçe sokağa çıkmaması gerekmekte olup corona virüsü vücuda bulaştığında akciğer solunumunu önemli ölçüde etkilemekte ve kişinin nefes darlığı yaşamasına sebebiyet vermektedir.

Editör: TE Bilisim