11 Mart tarihinden beri corona virüsü salgını ile mücadele etmekte olan Türkiye'de vaka sayısı ile hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir çok insan kendisinden ve arkadaşlarından corona virüsü müyüm acaba diye şüphe ederken pek çok kişi corona virüsü belirtilerini olduğunu hissettiğinde ne yapacağını bilmemektedir. Peki corona virüsü belirtilerinde neler yapılmalıdır ya da corona virüsü olduğundan neredeyse emin olan kişilerin ilk müracaat etmesi gerektiği yer neresidir?

İlk Yapılması Gereken

Eğer corona virüsü belirtilerinizin olduğunu düşünülüyorsanız öncelikle telefonunuzdan ücretsiz olarak aranabilen ALO 184 numaralı telefonu arayınız. Telefonda sizlere bazı sorular sorulacak ve belirtileriniz hakkında bilgiler alınacaktır. Bilgiler sonucunda corona virüsü olma ihtimaliniz düşük, normal ya da yüksek olarak belirtilecek olup eğer sonucunuz yüksek çıkarsa corona olma ihtimaliniz fazladır. Telefonda sizlere hangi şehirde olduğunuz sorulacak ve gitmeniz gereken hastane söylenecektir. Hangi ilde hangi hastanenin corona virüsü testleri yapıldığı bilinmekte olup sizleri o hastaneye sevk edecekler ve testlerinizin yapılması sağlanacak.

Bağışıklığınıza Dikkat Ediniz

Unutmayınız ki corona virüsü ile mücadele edecek tek şey sizin bağışıklık sisteminizdir. Bu sebepten dolayı corona virüsü olsanız ya da olmasanız da mutlaka C vitamini güçlüyiyecekler, et, süt ve süt ürünleri, yine kuru yemiş gibi besin değeri yüksek ürünleri tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilir ve virüsü yenebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim