100'den fazla ülkede corona virüsünün görülmesinden sonra bir çok ülkede yaşayan vatandaşlar paniklemeye başladı. Türkiye'ye de corona virüsü vakasının gelmesi ile birlikte Sağlık Bakanlığı halkın paniğe kapılmaması için seferber olurken bir çok vatandaş marketlere akın etmeye devam ediyor. Buna göre corona virüsü nasıl geçecek, corona virüsü nasıl tedavi edilecek sorularının tek cevabı bulunacak aşısında fakat her geçen gün umutlu ya da umutsuz açıklamalar gelirken ABD'den bir sevindirici birde üzücü haber geldi.

İyi ve Kötü Haber Duyuruldu

Amerika Birleşik Devletleri ABD tarafından yapılan açıklama da corona virüsü için çalışmaların devam ettiği ve virüsün aşısı için ilk denemelerin başladığı söylendi. İlk testlerin yapıldığı haberi bir çok kişiyi memnun etti ve aşının yakında çıkacağı düşüncesini yaydı. Ancak ABD tarafından yapılan diğer açıklama da da kötü haber geldi. Peki kötü haber nedir?

Amerika Birleşik Devletleri ABD tarafından yapılan duyuruda aşı çıksa bile yetkili kurumlar tarafından onaylanması, testlerin olumlu çıkması, seri üretime geçmesi, kargolanmaya hazır hale getirilmesi ve dağıtılması sürecinin en az 1,5 yıl süreceğini belirtti. Yani virüs aşısı şu an bile bulunsa ABD kaynaklarına göre ancak virüs aşısının tüm dünyaya 2022 yılında ulaşacağı belirtilmektedir.