Tüm dünya ülkeleri tarafından incelenmeye devam etmekte olan corona virüsünde her geçen gün yeni bulgular ve iddialar ortaya çıkmaya devam ederken bugün ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından çok önemli ve kötü bir haber duyuruldu. Buna göre virüsün cansız yüzeylerde birkaç saatten başlayarak maksimum 2 ile 3 gün yaşadığı belirtilmekteydi. Özellikle birkaç saat süresi bir çok vatandaşı rahatltırken ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından virüsün 5 kat daha fazla yaşadığı belirtildi. Örnekler ile açıklandı.

GEMİ ÖRNEKLERİ VERİLDİ

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan duyuruda Japonya'daki Diamond Princess ve California'daki Grand Princess yolcu gemilerinde daha önce corona virüsün olduğu öğrenilen kişilerin bulunduğu ve tahliye edildiği belirtilmişti. Tahiyelinin üzerinden ciddi bir süre geçti ve ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi iki gemide de araştırmaların yapıldığı bulguların virüsün uzun yaşadığını gösterdiğini belirtti.

17 GÜNDÜR GEMİDE VİRÜSLER YAŞIYOR

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan duyuruda iki geminin tahliye edilmesinin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen içeride 17 gündür virüslerin hala yaşadığı öğrenildi. Buna göre hem virüs taşıyan kişilerin odası hemde virüs taşımayan kişilerin odası ciddi bir şekilde incelendi ve tüm odalarda corona virüsü görüldü. Buna göre üzerinden 17 gün geçmesine ve canlı bir şeyin olmadığı gemide halen corona virüsleri yaşamaya devam ediyor.