Tüm dünyayı diken üstüne oturtan korkutan virüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından sıkı önlemler alınmaya başlandı. Bu doğrultuda ilk olarak hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Yükseköğretim Kurumu tarafından eğitime 3 hafta ara verilmesi kararlaştırıldı. Özellikle ilk ve orta dereceli okullarda ise eğitime uzaktan devam edileceği ifade edildi. Bu noktada merak edilen konulardan biri de uzaktan eğitimin nasıl olacağı şeklinde oldu. Konu ile ilgili açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı.

Ziya Selçuk Detayları Açıkladı

Okullara 3 hafta ara verilmesinin ardından uzaktan eğitimin nasıl olacağına ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından geldi. Selçuk tarafından yapılan açıklamanın özet bilgileri şu şekilde:

"Eğitim bilişim ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacaktır. Tüm aşamalar en ince ayrıntılarına kadar çalışarak öğrencilerimizin hizmetine hazır hale getirildi.

Öğrencilerimizin tercih edeceği eğitim bilişim ağı, televizyonlardan da yararlanılacak olan sınıf seviyelerine göre farklı kanallardan dersler söz konusu olacak. Bu bağlamda velilerimiz ve öğrencilerimiz Eğitim bilişim ağını eba.gov.tr'den takip edebilirler.

Tüm ayrıntılar eba.gov.tr adresinden ayrıca duyurulacaktır.”

Eğitim 23 Mart Başlayacak

İlgili açıklama sonrasında Bakan öğrencilerin ilk bir hafta tatil yapmalarını ve daha sonra 23 Mart haftası başlayacak olan eğitim haftasına hazırlanmalarını önermektedir.