Ülkemizde bilindiği üzere özel okullarda toplam 2,5 milyon öğrenci eğitim görmektedir. 11 Mart tarihinde görülen corona virüsünden sonra özel ve devlet tüm okullar tatil edilirken tatilin ne zamana kadar süreceği söylenmedi ancak tatil süresinin uzun olacağı ön görülüyor. Bir çok veli corona virüsü döneminde özel okul ücretlerinin akıbetinin ne olacağı, özel okul ücretlerinin ödenip ödenemyeceği hususunda açıklama beklerken konu hakkında duyuru yapıldı. İlgili duyuru Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından belirtildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından yapılan açıklama da derneklerin bir araya gelerek görüşmeler yaptığı ve Türkiye geneli 300 bin çalışanının bulunduğu 2,5 milyon öğrencinin eğitim gördüğü özel okullarda tatil süresi sona erdikten sonra tatil edilen günler için yüz yüze eğitimlerin başlayacağı, öğrencilere servis desteğinin sağlanacağı yine öğrencilere yemek desteğinin sağlanacağı belirtildi. Yüz yüze eğitim ile görülemeyen konular öğrencilere yüz yüze şekilde aktarılacak ve tüm açıklar kapatılmış olunacak. Yine öğrencilere bu dönem için yemek ile servis imkanları da verilecek

BAKANDA DUYURMUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'ta özel okul ücretlerinin bu dönemde ödenip ödenmeyeceği hususunda bu konunun hukuki bir sorun olduğunu belirterek detaylarına girmediği görülmüştü. Önümüzdeki günlerde yine Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından ve MEB tarafından açıklama yapılması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim