Çin balık pazarından tüm dünyaya yayılan ve devlet başkanlarına kadar virüsün bulaştığı Corona her geçen gün yeni canlar almaya devam ederken dünya genelinde 200 bine yakın kişiye bulaşmış durumdadır. Buna göre corona virüsünün önlemi nasıl alınacak, aşısı bulundu mu, ilacı var mı sorularının özellikle Türkiye'de de arttığı şu günlerde sonunda sevindirici haber geldi. Kanada Bilim dünyası önemli bir haber yayımladı.

Kanada Bilim Adamları Duyurdu

Corona virüsüne aşı bulabilmek için çalışmalarda görev almakta olan bir bilim adamı “SARS-CoV-2 virüsünü başarılı bir şekilde izole ettik ve bu sayede araştırmalarımıza devam edeceğiz. Bu sayede daha çok virüs üreterek hastalığın biyolojisini daha iyi öğrenebiliriz ve daha etkileşimli çalışabiliriz” açıklamalarını yaptı ve dünyayı umutlandırıcı bilgiyi verdi. Buna göre bir çok ülkede önemli çalışmalar yapılıyor özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İsviçre ve İsrail bilim dünyası korona virüsüne ilaç bulabilmek için seferber olmuş durumdadır. İlk aşıyı bulan ülkenin ekonomik alanda da büyük maddi kazanç elde edileceği biliniyor.

Çin'de Başladı, Çin Halen Araştırmıyor

Corona virüsü ilk olarak Çin balık pazarında ortaya çıktı. Çin'den tüm dünyaya bulaştı ve 4 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Çin'de bir çok bilim adamı ve bilim üzerine çalışma yapan alanlar bulunuyor fakat halen Çin'de net bir araştırma yok. Çin Halk Cumhuriyetinden yapılan açıklama da corona virüsü aşısınını, ilacının bulunması için önümüzdeki ay çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.