Çin'in bir süredir mücadele ettiği virüs Dünya genelinde de ülkeleri tehdit altına alıyor. Açıklanan rakamlara göre Çin'de hayatını kaybeden hasta sayısı 106 oldu. Corona Virüsü nasıl bulaşır ve bu virüsten korunmak için ne gibi önlemler alınmalı. Bu soruların yanı sıra Çin üzerinden (aliexpress) sipariş edilen pek çok ürünler için uzmanlar uyardı.

CORONOVİRÜS BELİRTİLERİ;

Dünyayı harekete geçiren virüs için ülkemizde de bazı önlemler Sağlık bakanlığı tarafından alındı. Corono Virüsü için merkezi Çin'in Wuhan kentinde ilk kez görülmesinin ardından ülke genelinde pek çok şehirde milyonlarca vatandaş için karantina altına alınma uygulamaları başladı. Ülkede bu hastalık ile mücadele eden sayısı 2.744 kişi olarak açıklandı. Sağlık birimlerinden yapılan açıklamalıda virüsün MERS ve SARS ile aynı kategoride yer aldığı ifade ediliyor. Tehlikeli bir hastalık türü ve soğuk algınlığı özelikleri ile bşalayıp aniden vücuda yayılıyor. İnsan ve hayvanlar arasında bulaşıcı özellikle. Bu hastalığın belirtileri şu şekilde ifade edilmektedir.

İlk belirtileri arasında öksürük, nefes darlığı, yüksek ateş sayılıyor. Diğer yandan zatüreye şiddetli akut solunum yolları sendromuna ya da böbrek yetmezliğine ve ölümlere neden oluyor. Bu arada virüsün kuluçka süresi ile 10-14 gün arasında olduğu ifade ediliyor.

ALİEXPRESS SİPARİŞLERİNE DİKKAT EDİLMELİ!

İstanbul Üniversitesi Tıp Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Ersoy Çin’den gelen siparişler için bazı uyarılarda bulundu. Haber7'de yapılan açıklamalarda yer alan röportaja göre oronaviruslar, diğer virüsler gibi, aktivitelerini ancak insan ya da hayvanların canlı hücreleri içinde sürdürebilirler. Virüsler kuru ortamlarda çok kısa bir sürede aktivitelerini yitirirler. Bu nedenle virüslerin nemli olmayan cansız nesnelerin yüzeyinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün değildir” demektedir. Ayrıca Ülke Tv'de açıklama yapan uzmanlara göre acilen Çin'den gelen siparişlerin iptal edilmesi ve bu virüsün yeni ortaya çıkmasından dolayı dikkat edilmesi gerektiği ve Çin üzerinden sipariş yapılmaması gerektiği ifade edildi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim