Ülkemizde başta olmak üzere bir çok dünya ülkesi bilindiği üzere corona virüsünü dikkatli bir şekilde takip etmeye devam ediyor. İlk kez corona virüsü Çin'de gözükürken şimdide Çin'de bir yeni virüs daha türedi. Çin Halk Cumhuriyetinden gelen son dakika bilgilerine göre ülkede şimdide hanta virüsünün görüldüğü ve hanta virüsü sebebi ile bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Peki nasıl gelişmeler yaşandı. Ölen kişi nasıl hayatını kaybetti.

Hanta Virüsü Bir Kişi Öldürdü!

Çin Halk Cumhuriyetinde meydana gelen olayda Yunnan'dan Shandong'a otobüsle dönen otobüste bir kişi hayatını kaybetti. Otobüs ve içindekiler hastaneye giderken hastane raporunda ölen kişinin hanta virüsüne kapıldığı ve bu sebepten dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.

32 Kişi Gözlem Altına Alındı

Hanta Virüsü de corona virüsü gibi ölümcül sonuçlar uyandırabildiğinden dolayı Çin Halk Cumhuriyeti yetkilileri virüsü incelemek ve büyüklüğünün önüne geçmek için otobüste ki tüm yolcular ile otobüs şoförünün kanları alınıp labaratuvara gönderilirken hayatını kaybeden kişinin ise ailesi de gözlem altına alındı. Buna göre Hanta Virüsü yine corona virüsü gibi Çin'de ortaya çıkacak ve tüm dünya ülkeleri tarafından dikkatle takip edilecek bir virüs şu anda bilinmemektedir.

Hanta Virüsü Nedir? Nasıl Bulaşır, Belirtileri ve Tedavisi