Çin'de yaşanan ikinci dalgadan önemli ayrıntılar! virüs değişime uğruyor. Kuluçka süresi 2 haftadan fazla!

İlk olarak Çin'in wuhan ilçesinde dünya genelindeki ülkelere hızla yayılan yeni tip koronavirüs covid 19 ülkede ikinci dalgası yaşandığı açıklandı Çin'in kuzeydoğusundaki hastalarda yoğun bakıma alındı Televizyon kanalına açıklama yapan uzman doktor Haibo,  yeni bakalım daha uzun süre virüs taşladıkları ortaya çıktı.  Hastaların iyileşmesi ne sonraki geçen sürede test sonucuna daha geç yansıyor.

KULUÇKA SÜRESİ 14 GÜNDEN DAHA FAZLA!

Bilindiği gibi coronavirüs kuluçka süresi 14 gün olarak biliniyor. Doktor Haibo çin televizyona yaptığı açıklamalarda yeni tip koronavirüsü ikinci dalgasında 2 hastalarda daha uzun süre belirti vermediği Dolayısıyla saygının tespitini biraz da zorluk yaşadıklarını ifade etti. İkinci dalgadaki hastalarda yapılan kontroller de virüsünü daha çok akciğerlerde yoğunlaştığı ortaya çıktı bilindiği gibi ilk dalgada akciğerlerin yanı sıra böbrek bağırsak gibi iç organlarda zarar verildiği ifade edilmekteydi.  Çinli doktorların televizyon kanallarını yaptığı açıklamalara göre bilim insanların değerlendirmesine göre virüs mutasyona uğruyor. 

46 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ!

Çin'in kuzeydoğusunda bulunan 3 farklı bölgede 46 yeni vaka tespit edildi. Vaka artışının azalmasına yönelik olarak vaka yaşanan bölgelerde mücadele amacıyla tren seferleri durduruldu, sokağa çıkmak başladı salgından mücadele için bazı sıkı tedbirler alındı.  Açıklanan raporlara göre Çin'deki vakaların kaynağı Rusya'dan gelen kişilerde görüldüğü ifade edildi