Türkiye 11 Mart tarihinden bu yana corona virüsü ile baş etmeye çalışırken Sağlık Bakanlığı yeni tedbirler almaya devam etmekte olup bugün Çin'den çok sayıda kit geldi ve bu kitler ile artık virüs daha kolay teşhis edilebilecek. Kitler ile beraber ilacında geldiğini duyuran Sağlık Bakanı önemli bir müjde vererek halkın umutlanmasını sağladı. Buna göre merak ile beklenen ilaç Türkiye'ye gelmiş oldu. Peki bu ilaç ne işe yarayacak, nasıl kullanılacak, işte merak edilen detaylar.

ÇİN İLACI GÖNDERDİ

Çin Halk Cumhuriyeti bilindiği üzere corona virüsü önlemlerini aldı. Buna göre Çin'de vaka sayısı 5 binlere kadar düştü ve her gün 500 - 600 kişi iyileştirilerek evlerine gönderiliyor. Çin'in ilaç kullandığı söyleniyordu ve bugün yapılan resmi duyuruda Çin Halk Cumhuriyeti ilaçlarını Türkiye'ye gönderdiğini duyurdu.

Olumlu Sonuçlar Veriyor

Çin Halk Cumhuriyetinin kullandığı bu ilaç virüsün önüne geçmesi hususunda işe yaradı. Öyle ki Çin'de vakalar oldukça azaldı. Yeni vakalar gözükmezken son 5 bin hasta kaldı. Sağlık Bakanı tarafından yapılan duyuruda Çin'de kullanılan bir çok kişide işe yaradığı öğrenilen ilacın Türkiye'ye sabah saatleri itibari ile getirildiği ve ilacın hastalar üzerinde kullanılmaya başlandığı belirtildi. Çin'den getirilen bu ilaç bir çok kişinin umudu olurken Çin'in gönderdiği ilaç ile ülkesinde önlemi aldığı düşünülüyor.