Askeri ve teknolojik alanda oldukça gelişmiş olarak bilinen Çin Halk Cumhuriyetinden önemli bir siyasi açıklama geldi. Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin artması üzerine Rusya'da gerilimin içine girmişti.

Çin Halk Cumhuriyetinden konu hakkında açıklama yapılacak mı soruları sorulurken sonunda Çin'den konu hakkında açıklama geldi. Ancak öyle bir açıklama geldi ki neredeyse tüm dünya şaşkınlığını gizlemedi.

İLK ABD VURURSA KARŞILIK VERİRİZ!

Çin Halk Cumhuriyeti cephesinden yapılan açıklama ile Kuzey Kore ve Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan gerilimde ilk vuran taraf ABD ya da Güney Kore olursa bölgedeki siyası yapı için Pekin'in sessiz kalmayacağı ve Kuzey Kore yarımadasında ki rejim değişikliğinin olmaması için tüm müdahaleleri yapacaklarını belirtti. Peki ilk Kuzey Kore vurursa ne lacak?

İLK KUZEY KORE VURURSA PEKİN SES ÇIKARMAYACAK

Amerika Birleşik Devletleri topraklarına Kuzey Kore cephesinden füze saldırısı yapılırsa Çin Halk Cumhuriyetinin ses çıkarmayacağı ve tarafsız olarak bekleyeceğini belirtti. Buna göre Çin açıkça renklerini Kuzey Kore olarak belirtti. Yani ABD ile Kuzey Kore arasında çıkabilecek her hangi bir savaş durumunda Çin açık açık Kuzey Kore'yi destekleyeceğini açıklamış oldu. Bu açıklamaların ardından gerilim iyice arttı. ABD - Almanya - Fransa - İngiltere'nin Çin'de pek çok fabrikası ve firması bulunuyor.

TÜM HABERLERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ