Çin Halk Cumhuriyeti Wuhan'da bir balık pazarında çıkan virüs olan corona şu anda neredeyse tüm dünya ülkelerine bulaşmış durumdadır. Türkiye'ye de bulaşan virüste her geçen gün sayı artmaya devam ederken Çin yayımladığı veriler ile dikkatleri üzerine çekmey edevam ediyor. İlk olarak Çin'de Aralık 2019'da çıkan hastalık Ocak 2020'de resmiyet kazandı ve ölüm haberleri gelmeye başladı. Ekonomisi ciddi anlamda zarar gören Çin'de nasıl olduğu bilinmiyor ancak kontroller alındı ve hastalığa karşı başarılı adımlar atıldı.

Çin'de 68.690 Kişi İyileşti

Avrupa ülkelerinin zorluk çektiği ve halen çözümünü bulamadığı hastalık ile Çin mücadeleyi başardığını duyurdu. Öyle ki nüfusu milyarlarca olan ve insanların bağışıklık sisteminin yer yer oldukça güçsüz olduğu Çin'de virüsün ilk çıktığıı yer Wuhan'da son 24 saatte sadece 1 kişi coronaya yakalandı ve dün 1000 kişiden fazla kişi hastanede tedavi edilerek evlerine yollandı.

Çin Aşıyı Buldu Mu?

Çin Halk Cumhuriyetinde şimdiye kadar 80 binden fazla kişi Corona hastalığına yakalandı. Bu hastaların 68 binden fazlası tedavi edildi. (Yapılan tedavilere yönelik özel çalışmalar açıklanmıyor). 8 bin civarı hastanın halen tedavileri devam ediyor ve 3 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.  Ancak Çin durumu kontrol altına aldı ve insanları iyileştirmeye başladı. Akıllara Çin hastalığın şifasını buldu fakat söylemiyor mu düşünceleri geliyor.