Geçtiğimiz yılın en önemli konularından birisi haline gelen ve çiftlikbank adında bir internet sitesiyle, milyonlarca kişiyi, milyonlarca lira dolandıran, bir süre sonra da yurtdışına kaçan tosun lakaplı Mehmet Aydın ve abisi Fatih Aydın Interpol' un en çok arananlar (Most Wanted) listesine girdi. Interpol tarafından yapılan paylaşımda gözaltı fotoğraflarının da dahil edildiği aktarılırken, tosuna dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

Milyonlarca lira dolandırıp kayıplara karıştı

Interpol listesine dahil olduğu ortaya çıkan ve en çok arananlar listesinde ismi bulunan tosun lakaplı dolandırıcı Mehmet Aydın ve abisi Fatih Aydın' ın son durumuyla alakalı bilgi bulunmuyor. Bir süre sosyal medyada borçları geri ödeyeceği yönünde paylaşım yapan ve ardından kayıplara karışan Tosun' un en son lüks bir spor otomobille Avrupa ülkelerinden birinde olan görüntüleri sosyal medyaya yansımıştı.

Milyonlarca vatandaş mağdur

Tosun' un dolandırdığı milyonlarca vatandaş bulunurken, dolandırdığı kişiler arasında banka personelleri, devlet memurları, çiftçiler, işçiler, garsonlar hatta doktorlar gibi çeşitli meslek gruplarından farklı eğitim düzeylerinden kişiler olduğu ortaya çıkmış, sosyal medyada günlerce gündemden düşmemişti. Çiftlikbank isimli, sanal hayvan yetiştiriciliği üzerine kurulu tarayıcı tabanlı bir oyun olarak, vatandaşların yatırım yapabileceği, para kazanabileceği ve emek sarfetmeden bu imkanlardan yararlanabileceği lanse edilerek reklamı yapılan oyuna, çeşitli hayvan tesislerinde de açılışlar yapılmış, önemli isimler katılmıştı. Akıbetinin ne olduğu hala bilinmeyen ve Interpol tarafından da aranan tosun lakaplı Mehmet Aydın' ın sosyal medyada lüks otomobiliyle olan görüntüleri ortaya çıkmıştı. Çok sayıda kişiyi milyonlarca lira dolandırarak kayıplara karışan tosunun şimdi soyal medyaya gözaltı anındaki fotoğrafları yayılmış durumda.

Editör: TE Bilisim