Bilindiği üzere ülkemizde aralıklarla erken seçim konusu gündeme gelmekteydi ancak hükümet kanadından resmi bir açıklama yapılmadığı için erken seçimin olup olmayacağı bilinmiyordu. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklama ile erken seçimin olması gerektiği ifadeleri kullanıldı.

Buna göre Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli erken seçimin 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılmasının gerektiği belirtildi. Bu tarih itibari ile seçim olursa pek çok parti seçime katılabilecek ancak CHP tarafından yapılan açıklama da İYİ Partinin seçime katılamayacağı söylendi. Peki detaylar nedir?

İYİ PARTİ ERKEN SEÇİME NEDEN KATILAMIYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi CHP kanadından yapılan açıklama ile erken seçimin 26 Ağustos 2018 tarihi itibari ile olması durumunda İYİ Partinin seçimlere katılamayacağı belirtildi. Buna göre İYİ Partinin genel başkan seçiminden ancak 6 ay sonra seçimlere katılabileceği yani 1 Eylül 2018 tarihinden önceki seçimlere katılmayacağı açıklandı. Peki İYİ Parti seçimlere katılamazsa neler olacak?

İYİ PARTİDEN AÇIKLAMA YAPILDI

İYİ Parti cephesinden yapılan açıklama ile erken seçim olması durumunda kimsenin endişeye kapılmaması gerektiği İYİ partinin seçimlere katılabileceği ve katılamama durumunda B planı ile C planlarının hazır olduğu belirtildi. Ancak planlarının neler olduğu konusunda her hangi bir bilgi verilmedi.

Editör: TE Bilisim