CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'un açılışını yaptığı CHP, 'Vodafone Arena'ya 'Vodafone Arena' demeyeceğiz dedi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Beşiktaş Futbol Takımı'nın maçlarına ev sahipliği yapacak Vodafone Arena'ya "Beşiktaş İnönü Stadı" demeye devam edeceklerini söyledi.

Ağbaba, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ağbaba, dün Beşiktaş'ın maçlarına ev sahipliği yapacağı stadın açıldığını anımsatarak, Beşiktaş'ın dünyanın en önemli taraftar gruplarından birine sahip olduğuna işaret etti.

Ağbaba, isimler değiştirilerek bir hafızanın yok edilmeye çalışıldığını iddia ederek, oraya "Beşiktaş İnönü Stadı" demeye devam edeceklerini ifade etti.

Ağbaba, şöyle devam etti:

"Üzerinde durulması gereken konu ise dünyanın en önemli taraftar gurubuna sahip olan bir takımın açılışına taraftar alınmadı. Çarşı Grubu ve Beşiktaş taraftarları dünyanın en yaratacı taraftarları stada alınmadı. Olası bir tepkiden korktuğu için Cumhurbaşkanı stada kendi belirlediği insalar dışında kimseyi almadı. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nın ayıbı olarak gördüğümü söylemek istiyorum. Ayrıca Beşiktaş Kulübü Başkanı maalesef kendi kulübünü satarak, kendi taraftarlarını yok sayarak teslim olmuştur. Bunu da kınadığımızı söylemek istiyoruz."

Malatya'da bir okul müdür yardımcısının sosyal medya hesabındaki paylamışlarına da dikkati çeken Ağbaba, halayın, Anadolu'nun binlerce yıllık geleneği, Anadolu'yu Anadolu yapan özlerden birisi olduğunu vurguladı. Ağbaba, "Çocuklarımızın, bizlerin, kadınımızın erkeğimizin hepimizin oynadığı bir oyun. Malatya ve Anadolu topraklarında binlerce yıllık gelenek. Halk oyununu halt olarak gören anlayışın DEAŞ zihniyetinden farkı yok." diye konuştu.

Müdür yardımcısının facebook'daki paylaşımlarından dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Ağbaba, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.
Editör: TE Bilisim