Uzunca süredir çözülmeyi bekleyen, yüzbinlerce vatandaşın hak mağduriyetinin söz konusu olduğu aktarılan emeklilikte yaşa takılanlar eyt konusunun TBMM gündeminden de düşmediğini biliyoruz. Geçtiğimiz gün itibariyle TBMM görüşmelerine alınmayan eyt temsilcilerinin ardından çok sayıda tepki kamuoyuna yansımış ve vatandaşların problemlerinin çözülmesi noktasında adım atılmadığı ifade edilmişti. CHP vekili Fethi Gürer tarafından yapılan açıklamada, 31 mart yerel seçimler yapıldığında, eytlilerin kim olduklarını hükümetin daha iyi anlayacağını ifade etti...

TBMM' de konuşma yaptı

CHP vekili Gürer kendi kanun teklifi üzerine söz aldığı sırada konuşmasında " 1999 yılında emeklilik yaşı olmayan kanunla ülkemizde emekli olunuyordu. Yani sigorta ve prim gün sayısını dolduranlar emekliliğe hak kazanıyorlardı. O günün koşullarında yaş sınırı getirildi, ardında da 2008 yılında bu yaşla ilgili düzenleme 65 yaşına kadar yükseltildi. Keza, bu konuda mağdur olan kesimin emeklilikle ilgili 2008 yılından sonra ücretlerinde yapılan düzenlemede de geriye dönük bir uygulama gerçekleşti. " ifadelerini kullanarak eytli vatandaşların yaşadığı hak mağduriyetlerine değindi.

EYTLİLER KİM OLDUKLARINI GÖSTERECEKLER

Özellikle sosyal medya platformları üzerinden, yerel seçimler konusunda oldukça fazla sayıda AK Parti' nin yanında olmayacaklarını belirten paylaşımlar gerçekleştiren EYT mağduru vatandaş olduğu biliniyor. Bu kişilerin 31 Mart' ta yapılacak Yerel Seçimler için kim olduklarını hatırlatacaklarını ifade eden Fethi Gürer' in konuşmalarının ardından EYT temsilcileri genel kurula dahil edildiler.

Editör: TE Bilisim