2020 asgari ücret tutarı ile 2020 AGİ rakamları belli oldu. Net ücret 2.324 tl olarak açıklandı. Buna göre memur ve memur emeklilerinin TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrasında alacakları maaşlar ve maaş farkları da belli olmaya başlandı. 17 Ocak tarihi itibari ile emekliler tahsis numaralarına göre ilk maaşını bugün alacaklar. Tahsis numarasının son rakamına göre ödemeler 27 Ocak tarihine kadar devam edecek. Ayrıca 18 Ocak günü maaş alması gereken emekliler bugün, 19 ocak günü maaş alması gereken SSK'lı emekliler ise pazartesi gününden itibaren maaş hesaplarına maaşları yatırılacak. Diğer yandan asgari ücret konusunda yeni bir açıklama da Cumhuriyetçi Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından geldi.

CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Kemal Kılıçdaroğlu bugün Genel Merkez önünde bazı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda Türkiye  ve Dünya gündeminden pek çok konuya değinirken, asgari ücret için yaptığı açıklamada; "Asgari ücret 2 bin 200 dedik. Bunlar rakamlarının yerini değiştirip 2 bin 20 lira yaptılar. 2020 yılı için ise 2 bin 500 lira olmadı dedik. 2 bin 324 lira olarak belirlediler. CHP'li belediyelerimizde 2 bin 500 lira yapacağız. Sözünün eri olan biziz" dedi.

Bilindiği gibi Belediye Başkanlıklarında kadrolu çalışan ve kamu kurumuna bağlı 4D işçilerin yanı sıra belediye şirketlerine bağlı olarak çalışanlar da bulunuyor. Buralarda görev yapan çalışanlar için en az 2 Bin 500 Tl maaş hakları olacağı ifade edildi.