24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde dörtlü olarak ittifak kurarak katılmayı resmi olarak duyuran Cumhuriyet Halk Partisi CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi SP, Demokrat Parti DP dün yaptıkları açıklamaları ile 4'lü ittifakın resmi isminin Millet İttifakı olduğunu belirtmişti.

Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi SP, Demokrat Parti DP'nin 4'lü olarak kurdukları millet ittifakı protokolünü hazırlayarak 6 Mayıs 2018 tarihine kadar Yüksek Seçim Kurulu YSK'ya iletmesi gerekmekteydi sonunda konu hakkında açıklama yapıldı ve protokol iletildi.

MİLLET İTTİFAKI SEÇİME GİRECEK!

Cumhuriyet Halk Partisi CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi SP, Demokrat Parti DP'nin oluşturduğu 4'lü ittifakın millet ittifakı adı altında seçime girebilmesi için Yüksek Seçim Kuruluna hazırlayacakları protokolü iletmesi gerekiyordu ve bugün resmi olarak yapılan açıklama ile protokolün iletildiği öğrenildi.

Buna göre Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Harekat Partisi Cumhur İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi SP, Demokrat Parti DP ise seçime Millet İttifakı adı altında girecektir. 24 Haziranda yapılacak olan seçimde seçmenler oyunu istedikleri ittifaka ya da partiye verebilecektir.