İstanbul' da oyların yeniden sayılması ve itirazlarla alakalı hararetli gündem sürmeye devam ediyor. Siyasiler tarafından farklı açıklamalar kamuoyuna ulaştırılıyor. Yapılan bu açıklamalarda oy farklarına, itiraz süreçlerine ve yürütülme aşamalarına yönelik tepkiler ve çeşitli ifadeler aktarılsa dahi, tüm partiler tarafından seçimlerdeki oyların yeniden sayılması ve mazbataların verilmesi noktasında karar mercihi olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gösteriliyor.

AK PARTİ SONUCUN DEĞİŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Oyların yeniden sayılmasının ardından seçim sonuçlarının değişeceğini düşündüklerini belirten AK Parti siyasetçileri ve siyasetin önemli isimleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini Binali Yıldırım' ın kazanacağını söylüyorlar. Bu konuyla alakalı çeşitli açıklamalar da zaten tv kanalları ve haber platformlarına yansıyor.

CHP' DEN OY FARKI AÇIKLAMASI GELDİ

CHP sözcüsü tarafından yapılan bir açıklamada da seçim sonuçlarıyla alakalı oy farkının son durumuna yer verildi. Yeniden sayılan oyların şuanda % 49 oranında olduğu ve 17 bin küsürlük bir farkın burada yer edindiğine değinildi. Yapılan açıklamalarda " İstanbul'da sayım yapılan sandığın yüzde 49'unda sayım işlemi bitmiştir, Binali Yıldırım 4,153,582, İmamoğlu 4,171,501 oy almıştır. Sayın İmamoğlu, 17,919 oy farkıyla öndedir. Biz oyların yeniden sayılmasından korkmuyoruz " ifadeleri kullanıldı.

EN ŞAİBELİ SEÇİM AÇIKLAMALARI

Seçim sürecinin itibarsızlaştırıldığını söyleyenlerin olduğunu ifade eden CHP sözcüsü Faik Öztrak " Seçimin ardından AK Partililer "En şaibeli seçim" diye süreci itibarsızlaştırmışlardır. Haziran'da sandıktan çıkamayan iktidar, Kasım ayında seçimi tekrarlatmıştır. Seçimden önce "En güvenilir sistem bizim" diyenler, İmamoğlu ve Yavaş sandıktan çıkınca seçim şaibeli demeleri trajikomiktir. Seçim sandığından bir darbe çıkarmaya çalışan bu kepazeliğe milletimiz kanmayacaktır. " şeklinde tepki gösterdi...